Nu de herfst echt wel onmiddellijk zijn intrede met volle glorie doet is het misschien goed om eens terug te blikken op de afgelopen zomeryoga en wandelmeditaties.

In een vorige nieuwsbrief konden jullie al meegenieten van mooie beelden aan de hand van een klein filmpje.

Het plan was om donderdag 26 september nog een laatste keer de yoga en wandelmeditatie uit te voeren maar de weergoden denken er anders over.

In de plaats hiervan kunnen jullie aan de hand van onze mijmeringen, de spreuken en een gedicht de tijd nemen om even naar binnen te keren.

Het was goed, echt goed ons initiatief op het strand. Het smaakt naar nog. Dus volgende zomer doen we het opnieuw want de zomer is echt een mooie tijd om te leren anders kijken en je tijd te nemen.

 

 • We zijn blij en dankbaar dat het telkens kon doorgaan op het strand of in de duinen. We konden op die manier telkens aan den lijve ondervinden wat een helende werking de zee heeft!
 • We zijn blij en dankbaar voor hen die de tocht vanuit Gent maakten!
 • We zijn blij en dankbaar voor de verbondenheid die we telkens heel intens ervaarden.
 • We zijn blij en dankbaar om de natuurelementen die een bijzondere glans gaven aan onze yogabeoefening: de zon op onze huid, de wind die ons streelde, het geluid van de golven, het zand, de heerlijke zilte geur en héél dikwijls de zonsondergang als extraatje!

 

We hebben opnieuw ervaren dat yoga de weg is van het hoofd naar het hart, het brengt ons van het denken naar het voelen. Het is een manier om naar onze bron van rust te komen of die te vinden want die bron, die zit in ieder van ons.

De wandelmeditaties hebben ons letterlijk met onze beide voeten op de grond gebracht, bewust van elke stap, bewust van onze ademhaling en bewust van nog veel meer…

 

 

Naar goede gewoonte (en goede gewoontes veranderen we niet zo gauw) startten we elke yogabeleving met een spreuk en een kleine duiding. Die spreuken geven we jullie graag mee!

 • Het leven is als de zee, altijd in beweging, zachte streling of wild en heftig en soms gaan we even kopje onder. Patrick Mundus
 • Je hebt je leven niet onder controle, net zo min als de getijden. Als je mept en trapt en gromt en moppert, als je vecht tegen het onvermijdelijke, zal je verdrinken. Maar als je het opgeeft en je laat drijven kom je weer boven. Uit het boek: De vroedvrouw van de sultan
 • Verander de manier waarop je naar dingen kijkt en dingen waar je naar kijkt veranderen.
 • In je hart komt alles samen: liefde, inzicht, blijheid, vrijheid, wijsheid…
 • Voor hen die door de beschaving gevormd zijn, is yoga de meest helende zalf. Terri Guillemets
 • Mijn lichaam is mijn boog. Mijn intelligentie is mijn pijl. Mijn doelwit ben ikzelf. BKS Iyengar
 • Een naar buiten gerichte geest blijft altijd hunkeren. Een naar binnen gerichte geest vindt rust in stilte. Deng Ming Dao
 • De enige 2 dagen van het jaar waarop je niets kan realiseren zijn GISTEREN en MORGEN. VANDAAG is de juiste dag om lief te hebben, te geloven, te doen en vooral te leven. Dalai Lama 14
 • Ook wie met zijn hoofd in de wolken loopt, wandelt tenslotte op de vaste aarde. Daisetsu Suzuki

Om te eindigen geven we jullie nog graag een gedicht mee dat goed aansluit bij onze wandelmeditatie!

Laat

Vertraag

Vertraag je stap

Stap trager dan je hartslag vraagt

Verlangzaam

Verlangzaam

Verlangzaam je verlangen

En verdwijn met mate

Neem niet je tijd

En laat de tijd je nemen

Laat

 

Wij geloven in de kracht en in het wonder dat yoga voor jezelf, je lichaam en je geest kan doen. We zijn blij dat we deze zomer die kracht konden doorgeven, dat jullie die mochten ervaren.

Namasté 🙏 : het licht in onze harten groet het licht in jullie harten!

Mieke & Griet