Na een allereerste frisse zwem ons allereerste blogbericht van onze reis met onze allerliefste vaders in onze harten en gedachten.

Een karrevracht liefde dragen we mee . We zijn zo blij met zoveel blijken van attentie zowel voor ons huwelijk als voor ons avontuur met de Van. We doorkruisten Frankrijk op een rustig tempo en reizen onder het motto: “Lentement le matin et pas trop vite le soir!”

Onze 1ste stop in Normandië was hartelijk; tussen de appelbomen vonden we rust voor de prijs van 2 flessen cider en 1 liter appelsap van de eigen boer. En wat hadden de vogels veel te vertellen: ze zongen een avondlied en waren onze natuurlijke wekker.

Op onze 2de stop in de Loirestreek (bij de rivier de Sèvre) was het even rustig en groen. We kookten er ons potje op een boot.

Met nieuwe patatjes recht uit de grond opnieuw op weg, richting La Rochelle aan de Atlantische kust. Het was een héérlijke dag met een bezoek aan Vouvant, een klein karakteristiek dorp in de Vendée en een boottocht op de Marais de Poitevin (uiteraard namen we hier zelf het roer in handen).

Na 2 dagen alleen staan was het nu wennen aan de geluiden van de mede kampeerders, voorbij het Britse dorp, door het Nederlandse dorp naar onze eigen Vlaamse Van. Het was leuk om langs de waterlijn te fietsen door de wind naar La Rochelle. Geen volk onderweg, veel volk in La Rochelle!

Het frisse weer drijft ons zuidelijker; we trekken richting Bordeaux en ontmoeten gekende plaatsen, lees wijndomeinen. Wie durfde nooit op een veerboot…die heeft het toch maar even gedaan. Vanuit Blaye de Gironde over, en zo de verkeersdrukte rond Bordeaux omzeild. Slapen in de Van bij een wijnboer, een ervaring rijker. Vlieg met ons mee naar de regenboog en lekkere asperges uit het zand van de Landes, een gerechtje à la Pit & Puur.

 

 

 

En dan de bergen over naar Spanje en raad eens welk dorp er op onze weg kwam, ja eentje met Pit…Espelette, voor ons een ontdekking dat dit echt een dorp is waar één van onze favoriete specerijen gekweekt en verwerkt wordt.

Nu zijn we in de buurt van Valencia en het is hier onmiddellijk 10 graden warmer! Morgen gaan we deze stad met onze fiets bezoeken.

Onze eerste week met onze Van is een echte leerweek. Hoewel we gewoon zijn om te kamperen was het best wel wennen aan ons klein huis op wielen. We krijgen het meer en meer in onze vingers en elk van ons ontplooit zijn talenten: in het organiseren, alles een plekje geven, in het rijden, in het kaart lezen…. We hebben opnieuw ook dat groot besef in wat een weelde we toch altijd leven. We amuseren ons, we zijn blij en content met wat er op onze weg komt. We hadden al fijne ontmoetingen en veel vriendelijkheid. We blijven benieuwd naar wat er voor ons ligt!

Onze reis is het doel en niet de bestemming… adios!